PRAKTIKVECKA

Tindra tilldelades Advokaterna Bergh & Staafs juriststipendium år 2023 och hon har nu gjort sin praktikvecka hos oss. Här är Tindras sammanfattning av sin vecka hos oss:

”Efter att ha tilldelats Advokaterna Bergh & Staafs juriststipendium 2023 i juni förra året, har jag nu genomfört min praktikvecka.

Det har varit en mycket lärorik och inspirerande upplevelse. Jag har bland annat fått ta del av förundersökningar och följt med på flera huvudförhandlingar. Mot bakgrund av att jag läst ett läsår på juristprogrammet har det varit mycket givande att praktisera mina kunskaper och få en inblick i hur det teoretiska tar sig form i verkligheten.

Framförallt har jag fått insikt i hur arbetslivet kan se ut efter min utbildning och hur varierande advokatyrket kan vara. Ingen dag har varit den andra lik, och varje dag har erbjudit nya utmaningar och lärdomar. Dessutom har det varit mycket värdefullt att få en möjlighet att skapa nya kontakter och ta del av de anställdas erfarenheter. En av de mest givande aspekterna har varit att möta och arbeta med många olika människor. Det har varit oerhört lärorikt att se hur man som jurist interagerar med klienter, vittnen, och andra yrkesverksamma inom rättsväsendet.

Denna praktikvecka har gett mig värdefulla kunskaper som jag kommer ha stor nytta av i mina framtida studier. Jag känner en stor tacksamhet till Advokaterna Bergh & Staaf för möjligheten att praktisera hos dem. Ser verkligen fram emot att fortsätta min väg mot att bli jurist och hoppas att en dag kunna arbeta på en advokatbyrå som Bergh & Staaf. Slutligen vill jag tacka alla anställda för att ni varit så välkomnande och delat med er av er kunskap och erfarenhet.

Jag hoppas vi ses igen!

Med vänlig hälsning,

Tindra Engberg ”

Vi tackar Tindra för den här veckan och önskar henne stort lycka till med de fortsatta studierna!