SVEAS PRAKTIKVECKA

Tack vare mitt gymnasiearbete om straffskalans betydelse för brottsprevention bland unga kriminella tilldelades jag juriststipendiet 2021 och fick därmed genomföra en praktikvecka hos Advokaterna Bergh & Staaf. Denna praktikvecka var väldigt spännande och lärorik. Det var kul att se hur allt man lärt sig de senaste tre åren tog form i verkligheten.  

Jag har nu förstått advokatyrkets bredd, med många skilda arbetsuppgifter och uppdrag samt hur personligt utvecklande det måste vara. Man arbetar med människor från deras tyngsta, till mest glädjefyllda av dagar. Detta har öppnat mina ögon för yrket och gjort det till ett lockande framtida arbete, där ingen dag är den andra lik.

Under praktikveckan försågs jag med diverse arbetsuppgifter som givit mig bättre insyn i hur advokater arbetar och lärdomar som jag kommer ha nytta av i kommande studier.

Jag vill tacka de anställda på Advokaterna Bergh & Staaf för en oförglömlig vecka och för att ni mottagit mig med öppna armar! Att få se en sådan sammansvetsad och professionell grupp arbeta tillsammans samt få varandra att växa är inspirerande.

Jag hoppas att vi ses igen!

Svea Granström