PRAKTIKVECKA

Tess Nilsson tilldelades vårt juriststipendium 2022 och har nu gjort sin praktikvecka hos oss. Här är Tess ord om veckan:

”Vid studenten förra året tilldelades jag juriststipendiet 2022 för mitt gymnasiearbete och nu har jag genomfört min praktikvecka. 

Då jag snart har läst klart mitt första år på juristprogrammet har det varit väldigt värdefullt att få en inblick i hur det skulle kunna se ut efter utbildningen. Det har varit otroligt spännande att se hur varierande advokatyrket är. Under dagarna har jag bland annat varit med i tingsrätten på huvudförhandling och fått testa på olika arbetsuppgifter på byrån. Exempelvis har jag lärt mig massor om idrottsjuridik. 

Veckan har varit superrolig och lärorik. Framförallt har det varit kul att skapa nya kontakter och att få höra om de anställdas erfarenheter. Jag känner mig verkligen ännu mer säker på mitt val av utbildning efter denna vecka och att jobba på en advokatbyrå som Bergh & Staaf är absolut något jag kan tänka mig att göra i framtiden. 

Slutligen vill jag bara säga att jag är oerhört tacksam för att jag fick chansen att komma till byrån och att alla varit så välkomnande mot mig. 

Med vänlig hälsning, 

Tess”

Vi önskar henne stort lycka till med studierna och innebandyn!